Hozzávalók:
egy csomag friss leveles tészta
15 dkg nem túl sós feta sajt
olívaolaj
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem
egy marék koktélparadicsom
2 evőkanál fenyőmag
füstölt lazac darabok
bors
Elkészítés:
A kinyújtott leveles tésztát 4×4 cm-es négyzetekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, villával megszurkáljuk, hogy ne puffadjanak fel túlságosan, és 170 fokos sütőben néhány perc alatt aranyszínűre sütjük. A késes aprítóban a sajtot, a petrezselymet és a fokhagymát krémesre keverjük. Hozzáöntünk két evőkanál olívaolajat, azzal is összedolgozzuk. Ha nem elég krémes, tejföllel lazíthatjuk. Hozzáadjuk a borsot és a fenyőmagot, majd kanállal a kihűlt kekszekre kanalazzuk. Negyedbe-félbe vágott koktélparadicsommal, lazac darabokkal és petrezselyemlevéllel díszítjük.