Hozzávalók
● 20 deka zabpehely (őrölt)
● 2 deka zsírszegény tej (vagy mandulatej, vagy kókusztej)
● 5 tojásfehérje
● 1 tojássárgája
● 3 deci víz
● só
● kókuszolaj a sütéshez
A töltelékhez
● 40 deka málna vagy eper
● 100 gramm fehérjepor (vanília vagy csoki ízű)
Elkészítése
A zabpelyhet, a tejet, a tojást a vizet és a sót egy tálba rakjuk, és habverővel pár másodpercig verjük. Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk (ecsettel vagy olajpermetezővel), majd egy merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe. Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük.
A fehérjeporhoz óvatosan vizet adagolunk, ameddig puding sűrűségű lesz, majd a palacsintákat megtöltjük a gyümölccsel és a fehérjepudinggal. (Forrás: Silye Gabriella sporttáplálkozási szakértő, BioTechUSA)
● A pudinggal nemcsak megtölthetjük, de meg is öntözhetjük a palacsintát.
Egyébként szerintünk a habverő és a palacsintasütő is jó ajándék lehet a karácsonyfa alatt, de ha másféle meglepetést szeretnél, feltétlenül nézz körül az Életforma Shopban, különösen az újdonságok és az akciós termékek között találhatsz jó ötleteket, de vannak kifejezett ajándékozásra szánt termékek is!
● További Életforma-receptek itt!