Hozzávalók:
- 1 puha avokádó
 - fokhagyma
 - őrölt bors
 - himalája só
 - 3 egész tojás
 - mozzarella sajt
 - füstölt lazac
 - 3 féle kaliforniai paprika
 - uborka
 
Elkészítés:
A puha avokádót durvára törjük egy villával, belereszeljük a gerezd fokhagymát, sózzuk, durvára tört borssal szórjuk, és alaposan összekeverjük. A kenyérfalatkákat vékonyan átkenjük a kész avokádókrémmel, mozzarella szeletet fektetünk rá, majd egy keményre főzött tojás szeletet, végül a füstölt lazacot, és egy vékony szeletke kaliforniai paprikát.
                    
A glutén és tejmentes változatot így készítettem : Uborka és kaliforniai paprika szelet, erre az avokádókrém, a tojásszelet és a füstölt lazac, ezeket átszúrtam egy fogvájóval.
Pammer Livi szerint a partiasztal ideális falatkái, mert sok munka nincs vele és színes, mutatós, nem mellesleg nagyon finom is. Azt gondolom, a farsangi bulihoz is remek választás!
                    
A lecsó nemzetközi étel. A világ szinte minden táján készítik, persze az összetevők némileg változnak, és másképpen is hívják a különböző nemzetek a saját változataikat, de a gyökerek azonosak. Szicíliában valahogy így készül a lecsó.