Hozzávalók 4 ünneplő szájhoz:
                    Sajtgolyókhoz:
- 25 dkg camambert sajt
 - 15 dkg juhtúró
 - 15 dkg tehéntúró
 - 1 tojás sárgája
 - 2 evőkanál brandy
 - 10 dkg lágy vaj vagy margarin
 - só, bors, fokhagyma ízlés szerint
 
A juhtúrót, tehéntúrót és a camambert sajtot összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd pici golyókat formálunk a kezünkkel. A sajtgolyókat tetszés szerint különböző fűszerekbe forgathatjuk, mint például friss medvehagymába és snidlingbe, de isteni választás dióban és pirospaprikában megforgatva is!
Olivás lapos kenyérhez:
                    
- ½ kg liszt
 - 1 evőkanál só
 - 1 kiskanál cukor
 - 25 gramm élesztő
 - 7 evőkanál olívaolaj (fokozatosan adagolva)
 - 1 ág rozmaring
 - 50 gramm paprikás olívabogyó
 - 80 gramm zöld és fekete olívabogyó vegyesen
 
A felfuttatott élesztőhöz a lisztet hozzáadjuk, majd jól kidagasztjuk, 1 órán át kelesztjük. A rozmaringot és az olivát apró darabokra vágjuk, majd a lisztezett deszkán átgyúrt, kicsit meglapított tészta tetejére szórjuk és beledolgozzuk. A tésztát lapos, elkeskenyedő formában alakítjuk ki és átlósan a kiolajozott tepsibe tesszük. Ezután még megszórhatjuk a megmaradt olivával a tetejét. 200 fokon 35-40 percig sütjük!
Ne felejtsd el! A friss, zöldfűszeres ételek mellé mindig jól esik egy könnyed sauvignon blanc! Ne felejtsd el! A jól megválasztott bor mindig felemeli az ételt, és persze ez kölcsönös! A jó bor koronája a jó fogásnak és ehhez a receptet sem kell ismerni! Kellemes ünnepeket!
Ismered az Ország Nyusziját? Nézd meg, megint milyen fergetegeset alkotott!