
Hozzávalók
● bélszínszeletek
● fokhagyma ízlés szerint
● 1 deci olívaolaj
● rozmaring
● kakukkfű
● fekete bors, egész és őrölt
● babérlevél
● bazsalikom
Elkészítése
A grillezés előtti napon a bélszínszeleteket kisebb darabokra szelt fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, majd egyenként megforgatva beletesszük az előre elkészített páccal: 1 deci olívaolajba elkeverünk apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, egész borsot és babérlevelet. A 24 órás érlelés után kiemeljük a hússzeleteket, és a grillen készre sütjük, ki hogyan szereti: kevéssé, közepesen vagy teljesen átsütve. Sózva, enyhén borsozva, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
● Bélszín helyett használhatunk hátszínt vagy rostélyost is, de ha valaki a sertést jobban szereti, szűzpecsenyéből is elkészítheti ezt a finom pecsenyét.
●
Ha pedig valaki a lakáson belül szeretne grillezni, az is megteheti ezt ezzel az igazán impozáns elektromos grillállvánnyal, amely 8.990 forintba kerül, de persze egész évben használható. Nem érdemes kihagyni!
Az Életforma Shopban pedig számos olyan eszközt találhatsz, amely megkönnyíti a roston sütögetést: grillezőkesztyűt, grillkefét, kenőecsetet, rácsot, villát, halsütéshez való eszközt, és persze a tálaláshoz is igazi grillkéseket.
● További Életforma-receptek itt!