Hozzávalók a tésztához:
a töltelékhez:
- kakaó
- fahéj
- kristálycukor
- lekvár
- sangria
Elkészítés:
Keverd össze az alaktrészeket egy habverővel alaposan, majd hagyd állni. Na, persze vannak olyan esetek, mint ma, amikor váratlanul kopogtatott be néhány ifjú barátom, akik hogy, hogynem, még aznap nem ettek,ezért aztán, a leggyorsabb megoldást kell válaztani. Szóval jön a palacsintasütő, picit megolajoztom, és kisütöm az első páldányt. Ha sikerül jó, ha nem, ne bánd... Innntől kezdve már mind sikerül, mert nem kell olajozni a palacsintasütőt! Mellesleg ezzel a módszerrel nem lesz olajszagú a konyha, és szerintem a tészta is könnyebb!
Keverj össze egy tálkában kakaóport kristályzukorral - ízlésed szerint. Tedd ugyanezt a fahéjjal, és ha van ottjon egy kis savanykás lekvár, azt is kapd elő! Töltsd meg a palacsintákat, tekerd fel, majd locsold meg őket egy kis sangriával. Adj hozzá egy kellemes vörösbort, és pillanatok alatt csend lesz a házban... Jó étvágyat!