Életforma.hu

GASZTRO

Hagymás fokhagymaleves parmezánnal

Kevés egészségesebb zöldségféle van a fokhagymánál, erős zamata miatt azonban sokan nem kedvelik. Ez a recept azonban még a kétkedőket is meggyőzheti!

Kép: chefkoch.de

Hozzávalók

1 nagy fej fokhagyma

2 fej vöröshagyma

4 deka vaj

8 deci erőleves

2 evőkanál fehér borecet

5 deci tejszín

8 deka parmezán

2 tojássárgája

snidling

só, őrölt fehér bors

Elkészítése

A fokhagymát héjastul 200 fokon egy tepsiben 15-20 percig pirítjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, a vajon megpirítjuk, felöntjük az erőlevessel, és körülbelül 20 percig kis lángon lefedve főzzük. Ezalatt a kicsit lehűlt fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hozzáadjuk a hagymás leveshez, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, együtt felforraljuk, a borecettel, sóval, borssal ízesítjük. A két tojássárgáját egy kis csésze meleg levessel habverővel kikeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez. A tűzről levéve tálaljuk, a parmezánt a tányéronként reszeljük rá, majd a snidlinggel is megszórjuk.

Életforma-tippek

A fokhagymalevest levesbetéttel is dúsíthatjuk, vagy pirítóst is adhatunk mellé.

● A leves tálalása gyakran problémát okoz, ha vendégeket kínálunk. Egy hagyományos levesestál néha túl szertartásosnak tűnik, a fazék pedig túl családiasnak.

Ezen a gondon segíthet most a fokhagymaleveshez is remekül illő mintás fazék - 4-féle variációban kapható –, amelyben főzni is kiválóan lehet, és az asztalon is jól mutat vidám küllemével. Az ára 4.990 forint.

A MAX termékcsaládban egyébként még számos nagyon praktikus és mutatós konyhai eszközt találhatsz az Életforma Shopban. Nézd meg!

További Életforma-receptek itt!

Érdekes vásárlói elemzések

és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!

Áruházválasztóval!


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.