Egy csepp luxus
Hozzávalók:
- 1 kis üveg fekete kaviár
- 1 kis üveg piros kaviár
- 1 doboz krémsajt
- 1 evőkanál joghurt
- újhagyma
- bors
Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk és a többi hozzávalóval krémesre keverjük. Friss kenyérrel, vagy bagettel fogyasztjuk.
Májas
Hozzávalók:
- 20 dkg kenőmájas
- 1 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
- petrezselyem
- só
- bors
- sajt
Elkészítés: A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd az egy evőkanál mustárral és az apróra vágott petrezselyemmel belekeverjük a villával szétnyomkodott kenőmájasba. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd habosra keverjük. A tetejét megszórhatjuk még egy kis petrezselyemmel, tetejére reszelt sajtot szórunk. Ha sütőben megpirítjuk, még finomabb.
Tojásos
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 5 dkg margarin,
- 1 evőkanál reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- curry
- 1 csokor snidling
- 1 teáskanál mustár
- 1 dl kefir
Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozva nagyon apróra vágjuk. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zúzott fokhagymát, a nagyon finomra aprított snidlinget és a fűszereket. Az egészet habosra keverjük, friss zsemlével, vagy kiflivel tálaljuk.
Különleges
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 sárgarépa
- 1 alma
- 1 evőkanál méz
- só
- citromlé
Elkészítés: Az áttört túrót elkeverjük a mézzel, a lereszelt almával és a sárgarépával, kevés sót és citromlevet adunk hozzá. Barna kenyérrel a legfinomabb.