
a
Hozzávalók
4-6 szelet bárányborda
6 gerezd fokhagyma
pár friss mentalevél
1 egész citrom
1 deci olaj
8-10 szem őrölt fekete bors
só
Elkészítése
Az összezúzott fokhagymát, a finomra vágott mentalevelet, a borsot és a citrom levét összekeverjük az olajjal. Ezzel a marináddal a báránybordaszeletek mindkét oldalát bekenjük, majd lefedve legalább egy napon át érleljük.
A húsokat a forró grillroston félidőben megforgatva 8-10 percig sütjük. Friss ropogós magvas kenyérrel, mentamártással tálaljuk.
Tipp: Akinek nincs grillje, az kevés zsiradékon jó forró (ha van, vas-)serpenyőben is kisütheti a hússzeleteket.
További ínycsiklandó receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!