Mákos guba
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 1 adag: 550 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 dl tejföl
- kevés margarin
- ízlés szerint mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- 5 dl tej
- 3 db kifli
- 1 pohár darált mák
- ízlés szerint porcukor
Elkészítése:
Egy megfelelő nagyságú hőálló tál alját vékonyan kikenjük olvasztott margarinnal. Az edény aljára szépen elrendezzük az ujjnyi vastagra felkarikázott száraz kifliket. A félliternyi tejet, miután felforraltuk egy kevés cukorral, ráöntjük a kiflikre. Tetszés szerinti mennyiségű mazsolát teszünk rá. A darált mákot összekeverjük cukorral, és betakarjuk vele az ázott kifliket és a mazsolát. Miután elsimítottuk, egy egész doboz tejfölben elkeverünk egy csomag vaníliás cukrot, és ezt is a többi hozzávaló tetejére kenjük. Előmelegített sütőben összesütjük, kb. 15-20 perc alatt készül el, mérsékelt hőfokon. Ha megsült, szedőlapáttal vágunk belőle szép szeleteket, és porcukorral megszórva tálaljuk.
forrás: www.videkize.hu