KÁPOSZTÁS TÉSZTA: Hozzávalók:
30 dkg fodros kockatészta, 80 dkg fejeskáposzta, 3 ek. olaj vagy 5 dkg zsír, /1 dkg cukor, én nem használom, mert borsosan szeretjük/, bors, só
Elkészítése:
A káposztát lereszelem és beleteszem a jól felmelegített olajba, sózom, borsozom. A káposzta saját nedve párolog, ezalatt puhul és többszöri kevergetés közben megpirul.
A tésztát forró sós vízben - amibe egy kis olajat is teszek, hogy a tészta ne tapadjon össze - megfőzöm. Én nem szeretem se roppanósan, se túlfőzötten csak a kettő között.
A tésztát leszűröm, forró vízzel leöblítem, jól lecsurgatom és összekeverem a káposztával. A legfinomabb házi gyúrt tésztával..ha van időm és energiám, azzal készül:)
Pálfalvi Ivett