- 50 dkg hízott kacsa- vagy libamáj
 - 10 dkg csirkemellhús
 - 1 kis fej vöröshagyma
 - 1 dl tejszín
 - 5 dkg aprított aszalt áfonya vagy szilva
 - 1 db babérlevél
 - 1 evőkanál zsír (kacsa / liba / sertés)
 - 0,5 dl konyak
 - 1 dl gyümölcsös vörösbor
 - 2 ág kakukkfű
 - ízlés szerint só és fehérbors
 
Elkészítés:
- Vágjuk kockára a kacsamájat.
 - Szeljük előbb 1 x 1 cm széles csíkokra a csirkehúst, majd turmixgéppel pépesítsük.
 - Pirítsuk meg zsíron az apróra vágott hagymát. Forraljuk össze a konyakkal, vörösborral, tejszínnel és a fűszerekkel.
 - Miután lehűlt, keverjük bele a pépes csirkehúst és a kockázott májat.
 - Töltsük az egészet elegáns csatos üvegekbe, amelyek dunsztolásra alkalmasak. Osszuk el a tetején az aszalt gyümölcsöt.
 - Zárjuk le az üvegeket, és dunsztoljuk a pástétomot vízgőzben 35-40 percig 70-80 fokos sütőben.
 - Hűtőben 2-3 hétig tárolható.
 
                    
Néha a legapróbb dolgokkal szerezhetjük a legnagyobb örömet. Karácsonykor egy egyszerű gasztroajándékkal is sikert arathatunk. A házilag elkészített kekszek, likőrök, chutneyk nemcsak ötletes meglepetések, hanem finomak, és a pénztárcánkat is megkímélik a nagyobb kiadásoktól. A hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértője tippekkel segíti a karácsonyi gasztro-ajándéklista összeállítását.