Hozzávalók:
- 2 deci görög joghurt (natur)
- 1 kiskanál só,
- bors,
- pici mustár,
- 1 evőkanál olíva olaj,
- csipetnyi curry,
- 1 kanál szójaszósz,
- fél kiskanál reszelt fokhagyma
- parmezán sajt a tetejére
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, majd a zöldjétől lecsupaszított karfiol minden oldalát jól megmártogatjuk az öntetben. Sütőpapírra tesszük, és 180 fokon puhulásig sütjük (kb 3o perc), amíg megpirosodik. A sütőből kivéve még melegen megszórjuk a sajttal. Saláta ágyon tálaljuk. (Nem kell fólia alá tenni, a "massza" segít, hogy a karfiol átpuhuljon.)
A grillezett vörös káposzta saláta is igazán nagyszerű finomság. Kóstoltad már?