Hozzávalók az alapléhez:
- 1 kg csirkemellcsont (vagy bármilyen csont!)
- 1 cs újhagyma (vagy szívednek kedves bármilyen hagyma)
- 1 kk apróra vágott friss gyömbér
- 1 ek szójaszósz

Elkészítés:
Az összes alapanyagot tedd egy nagy fazékba, és lassú tűzön főzd 2-3 óráig. Hagyd ki kihűlni, majd lassan szűrd le. Minden kínai levesnek ez az alapja! (Annyit tarts meg, amennyi éppen kell, a többit nyugodtan fagyaszd le, és ha kell, csak kikapod a mélyhűtőből!)
Hozzávalók a csirkeleveshez:
- 1l alaplé
- 1 cs üvegtészta
- 1 csirkemell
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg gépsonka
- 5 dkg (fafül)gomba
- 1 kis üveg bambuszrügy (vagy 7 dkg fehér répa)
- 5 dkg sárgarépa
- 1 ek szójaszósz
- olaj
- só, bors
Minden alapanyagot vágj vékony csíkokra. Az üvegtésztát áztasd be forró vízbe. Most elő a wokkal! Tégy bele kis olajat, pirítsd meg benne a csirkét, a sonkát, majd jöhet az összes többi zöldség, a szójaszósz, keverd meg jól, majd add hozzá az alaplevet, forrald fel, és ekkor tedd bele az üvegtésztát! Innentől te vagy a császárnő a konyhában, annyira finom!
Merülj el a keleti konyha titkaiban! Itt egy remek tojásos rizs receptje, ami a vegásoknak is lehet önálló fogás, de a legjobb garnérungok között is megállja a helyét!