Hozzávalók:
2 db tojás
30 dkg liszt
6 dl tej
2 dl szódavíz
0.5 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
5 db bodzavirág
7 ek lekvár/dzsem
Elkészítése:
A bodza virágokat megmossuk, lecsepegtetjük, az apró virágokat leszedjük a szárakról. A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, szódavizet, és jól kidolgozzuk a tésztát, Amikor elkészült a palacsintatészta, beletesszük az apró bodzavirágokat, és óvatosan elkeverjük.
Kb. 1 órát pihentetjük, majd egyesével kisütjük. Lekvárral vagy bármilyen töltelékkel megtöltjük.
Palacsinta torta
Nekem úgy tűnik, mindenki él-hal a palacsintáért, legyen az akár édes, akár sós. De tortaként talán kevesen ismerik és fogyasztják, pedig isteni! Nagyon ajánljuk kipróbálásra!