Hozzávalók:
- 5 dkg szárított gomba
- 2 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 4 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 1 cs petrezselyem (vagy szárított)
Elkészítés:
Mosd meg a gombádat jó alaposan majd főzd puhára. Készíts egy világos rántást, engedd fel pici hideg vízzel, majd add a gombáékhoz, ha már puhák. Főzz bele rizst, szórd meg apróra vágott petrussal, vagy morzsolj bele szárítottat. Tálald tejföllel! Jó étvágyat!
Mennyei paradicsomos mozzarella Márti konyhájából
Elég volt a karácsonyi traktából, a rengeteg sütiből? Kéne valami más, valami üdítő? Nos, ez egy pompás saláta, vagy előétel, vagy inkább este, a tévénézés közben vacsinak egy kis barna kenyérrel. Ha még nem próbáltad, ne tétovázz, mert igazán jobbnak érzed majd a pocakodat, magadat, és még az olasz konyha ízvilágának is átadhatod magad. Én így csinálom, és javaslom, hogy ha összeraktad, tedd be egy órára a hűtőbe! Minden összér! Nem árthat egy korty könnyű vörösbor sem!