Hozzávalók 1 főre:
- 350 g édesburgonya
- 150 g darált libahús
(75g comb+75 g mell hájjal együtt)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring (csak levelek)
- 2 csipet só
- bors ízlés szerint
- 90 g párolt lilakáposzta
- 1 db szívsaláta
Elkészítés:
1. Először elkészítjük a húspogácsát. A darált libahúst egy tálba tesszük, sóval, borrsal, aprított rozmaringgal és reszelt fokhagymával ízesítjük. Picit hagyjuk összeérni az ízeket.
2. Héjastul megmossuk, majd felvágjuk az édesburgonyát, úgy hogy 6 hosszabb karikát kapjunk.
3. A húsból az édesburgonya szeletek méretének megfelelő húspogácsákat formázunk.
4. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az édesburgonya szeleteket oldalanként 3-5 percig aranybarnára pirítjuk. A húspogácsákat szintén beletesszük a serpenyőbe és oldalanként 5-5 percig sütjük.
5. Ezt követően elkezdjük rétegezni a burgert az alábbi sorrendben: 1. édesburgonya 2. 2 db szívsalátalevél,
3. édesburgonya 4.húspogácsa 5. párolt lilakáposzta
6. édesburgonya.
Forrás: vercukormeres.hu

A libaburger mellé sem szentségtörés a klasszikusnak számító párolt lilakáposzta fogyasztása, melynek receptjét megnézheted a fotóra kattintva.