Életforma.hu

GASZTRO

Nőnapi ananászos tarkabarka sütemény

Hihetetlenül mutatós és finom ez a vendégváró sütemény. Az ananászdarabkák, és a mellé elkészített vaníliás puding teszi különlegessé az ízhatást. Garantált lesz a siker vele családon belül és kívül.

Kép: Pixabay

Hozzávalók

(körülbelül 16 szeletre)

3 kis doboz ananászkarika-konzerv

25 deka vaj vagy margarin

25 deka cukor

4 egész tojás

csipetnyi só

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

50 deka liszt

2 evőkanál kakaópor

2 deci tej

zsiradék a tepsi kikenéséhez

a

Elkészítése

A konzervek levét leöntjük, az ananászdarabokat szűrőn jól lecsepegtetjük. A puha vajat vagy főzőmargarint habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a csipetnyi sót és az egész csomag vaníliáscukrot, majd simára dolgozzuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elvegyítjük a tojásos masszával. Vékony sugárban belecsorgatjuk a tejet, és csomómentesre keverjük.

A masszát két részre osztjuk, és az egyik felét a kakaópor hozzáadásával barnára színezzük.

A tepsit kizsírozzuk, és belesimítjuk először a világos, majd a tetejére a sötét színű masszát. Villával óvatosan összekeverjük, hogy a tészta foltos, kicsit márványos hatású legyen. Végül széles pengéjű késsel elsimítjuk a tetejét, és beborítjuk az ananászkarikákkal.

Előmelegített sütőben 175 fokon 50-60 percig sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük.

Tipp ínyenceknek: A süteményhez készíthetünk (főzés nélküli) vaníliapudingot is, a tasakon lévő leírás szerint. Mielőtt megszilárdulna, belekeverünk egy evőkanál rumot. Egy pohár főzőtejszínt kemény habbá verünk, majd óvatosan összevegyítjük a rumos vaníliakrémmel.

További ínycsiklandó receptek itt!

Nőnapi virág-, desszert- és csokiakciók

és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.