- 10 darab tojás
- zöld és sárga kaliforniai paprika
- friss zöldhagyma
- baconszalonna
- só
- kevés zsiradék
Elkészítés:
A hagymát , a paprikákat és a baconszalonnát kockázzuk, majd kevés zsiradékon megpároljuk. A tojásokat jó alaposan felverjük, sózzuk, majd a kellőképpen megpárolt-pirított forró alapanyagokhoz öntjük, lehetőség szerint minél kevesebbszer keverjünk bele, (vagy egyáltalán ne) úgy szép magas és egyöntetű omlettet kapunk. Ha ügyesek vagyunk, az egész omlettet át is fordíthatjuk pár pillanatra. Forrón tálaljuk!
Vidám reggelit és jó kis lustálkodást kíván a gasztroságok blogírója, Pammer Lívia
Nagyon szeretjük a májból készült ételeket, csirke, kacsa vagy liba, jöhet bármelyik. Rántva, sütve, hagymásan. Kedveljük az uzsonnára, vagy épp reggelire való májkrémeket is de bevallom nehezen találok olyat ami megfelelő. A mindenből jobb a házi! alapon most a pecsenye kacsamájból pástétomot készítettem friss fűszernövényekkel, és egy gyűszűnyi tokaji aszúval megbolondítva. Sütöttem hozzá egy zabos gyökérkenyeret is, mit mondjak, nem kellett sokáig eltárolnom se a pástétomot se a kenyeret.