Előételek
Bruschetta-trió mozzarellás ruccolasalátával
Hozzávalók: 4 darab mozzarella sajt, 20 deka ruccola, 8 szelet bacon, fél deci extra szűz olívaolaj, tengeri só, frissen tört bors. A bruschettához: 4 szelet magos kenyér, 15-15 deka cukkíni és padlizsán, 4 szem paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 deci olívaolaj, 1 csokor petrezselyem.
Elkészítése: a padlizsánt és a cukkínit külön-külön apró kockára vágjuk, forró olajon megpirítjuk, a fűszerekkel ízesítjük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomot apró kockára vágva nyersen, a fűszerekkel ízesítve keverjük össze. A kenyérszeleteket két oldalukon megpirítjuk, majd a háromféle feltétet rátálaljuk. A mozzarella sajtokat kézzel széttépjük, lazán átforgatjuk a ruccolával, olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük. A bruschettát a tányérra tesszük, mellé a salátát. A tetejére ropogósra sütött baconszeleteket teszünk.
Saláta sonkával
Hozzávalók: 2 fej saláta, 1-1 kígyóuborka, kaliforniai paprika, 1 fej lilahagyma vagy pár szál újhagyma, 1 doboz koktélparadicsom, 8 deka serrano sonka, 2 tojás, díszítésnek 1 csomag retek. Az öntethez: 2 deci joghurt, 2 evőkanál tejszínes torma, pár csepp, citromlé, olívaolaj, só.
Elkészítése: előkészítjük és feldaraboljuk a zöldségeket, picit sózzuk, kevés olívaolajat rácsöpögtetve átkeverjük. A sonkát szélesebb csíkokra vágjuk, a csíkokból tekercseket csavarunk, és beleszurkáljuk a salátahalmokba. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felcikkezzük, és a salátára rendezzük. A joghurtból, citromléből és a tormából öntetet készítünk, és rákanalazzuk.
Padlizsánkrém
Hozzávalók: 1 darab padlizsán, 3 deka fokhagyma, 1,5 deci majonéz, 1 deci tejföl, 2 fej vöröshagyma, ízlés szerint só, bors.
Elkészítése: a padlizsánt kis lángon minden oldalán megsütjük, meghámozzuk. Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majonézt, sót és borsot. Az egészet mixerrel krémes állagúra keverjük. Félbevágott zöldpaprikába töltve tálaljuk. Pirítóst, pitát vagy pizzaszeletkéket adunk hozzá.
GASZTRO
Ősz az igazi grillszezon!-A Házi Séf 17 kitűnő receptje!
Sokan azt tartják, a nyár az igazi grillszezon. Pedig a grillezéshez egyáltalán nem hiányzik a kánikula, sokkal kellemesebb parázson sütögetni, ha a nyár heve már alábbhagyott, hisz elég hőt sugároz az izzó faszén. Persze az jó, ha nem túl hűvös az idő, meg nem esik az eső – mert hát végül is szabadtéri programról lenne szó –, de csapadékmentességet a nyári hónapok sem garantálnak. Így hát egy grillpartihoz nagyon is alkalmasak a szép őszi napok, amikor még a parázsra való zöldségek beszerzése sem jelent gondot. Egy-két jó recept, és a sütögetés nemcsak jó időtöltéssé, hanem gasztronómiai élménnyé is válhat. A Konyha & Fürdő ehhez kíván most néhány ötlettel hozzájárulni.

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?
Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?
A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!
Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?
Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!
A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.

Poharak, kések a vendéglátóiparban
Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere
Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából
Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni
A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.

A gázgrillek legjobb tulajdonságai
A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.