Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
 - 1 tojás
 - 15 dkg reszelt parmezán
 - 2 ek apróra vágott petrezselyem
 - 2 ek apróra vágott metélõhagyma vagy újhagyma vagy póré
 - 5 dkg liszt
 - só, bors ízlés szerint
 - 3 ek olívaolaj sütéshez
 
                    
Elkészítés:
A krumplit főzzük puhára, húzzuk le a héját.
Tegyük egy tálba és törjük össze a burgonyát. Nem szabad botmixerezni, mert akkor csiríz lesz belőle.
Adjuk hozzá a tojást, 10 dkg parmezánt, a petrezselymet, a hagymát, a lisztet, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze. Formázzuk vastag tallérrá.
A maradék parmezánban forgassuk meg a tallérokat és az olajban süssük ki - kb. 3-4 percig mindkét oldalát.
Tipp: Ha gluténmentesen szeretnéd elkészíteni, a lisztet váltsd ki krumplipüréporral - így még finomabb is lesz. A sajtot is lecserélheted másmilyenre, ha nem szereted a parmezán karakteres ízét.
Ha rajongója vagy a krumplinak, van még pár receptünk: