Sose gondoltam volna, hogy a férjem és a barátai megirigylik a receptjeimet, és kirukkolnak egy saját lecsóval. Miután szívesen veszünk mindenkitől kipróbált, jó recepteket, előttük sincs zárva az ajtóm! Íme, egy igazi, őszi, bográcsos lecsó, ahogy a fiúk készítik! Nagyon finom, próbáljátok ki!
Azt hittem, a lecsót már mindenki feltalálta. Lehet, hogy az alábbi recept nem is világrengető, de bográcsban készült, és ettől egészen más az illata, az íze! Itt az ősz, még utoljára vásárolhatunk a piacon igazi, szabadföldi zöldségeket, és "nem fagyunk hozzá" a bográcshoz se! Használjátok ki a szép őszi napokat a szabadban!!!!
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
fél kg paradicsom
fél kg paprika
6 dkg sertészsír
1 nagy póréhagyma
5 dkg füstölt szalonna
25 dkg lecsókolbász
só
pirospaprika
Kép: Berndt Gábor
Elkészítés:
Gyújts tüzet a bogrács alá, de vigyázz, győződj meg róla, hogy a lángok nem terjedhetnek tovább, és legyen készenlétben mindig egy vödör víz! Ha főzés közben baj lenne, a vízzel azonnal oltani tudsz, a végén pedig nem hagyhatod úgy el a tüzet, hogy nem öntöd nyakon vízzel! !Ősszel, amikor sok a száraz avar, könnyen lángra gyulladhat az aljnövényzet!
Vágd karikára a póréhagymát. Ennek nincs olyan erős, orrfacsaró illata, ezért a fiúk szeretik - még szeletelni is! Kockázd fel a szalonnát, karikázd fel a lecsókolbászt, mosd meg és szeleteld fel a paradicsomot és a paprikát is. Tedd a bográcsba a zsírt, bele a füstölt szalonnát. Engedd, hogy jól kiolvadjon, a végén a pörcöt vedd ki, de ne dobd el!. Ezután jön a lecsókolbász, ő is hozzáadja a maga legjobbját. Amikor "kisült" az íze, jöhet a hagyma! Ekkor már olyan illatok terjengenek, hogy még a kirándulók is megállnak körülöttetek! Jöhet a paradicsom, a zöldpaprika, a só és a pirospaprika! Szép csendesen zsírjára sütjük az egészet! Tálaláskor tedd a tetejére a kis pörcöket! Már csak egy szép őszi, szikrázó napsütés kell, és meglátod, milyen varázslatos tud lenni az ősz! Jó étvágyat!
Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról.
Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.