Kecskesajtos avokádó trüffel
Hozzávalók:
- 1 csomag lágy krémsajt
 - 60 g reszelt sajt
 - 30 g friss kecskesajt
 - 1 zúzott fokhagymagerezd
 - 1 teáskanál reszelt lime héj
 - 1 teáskanál olívaolaj
 - fél teáskanál chili por
 - negyed teáskanál őrölt pirospaprika
 - 1 kisebb póréhagyma apróra vágva
 - 1 evőkanál friss koriander aprított
 - 3 közepesen érett avokádó
 - 1 evőkanál lime juice
 - 260 g tökmag (nyújtófával kissé megtörve)
 - alternatív tálaláshoz: egy csomag ropi
 
Elkészítés:
- Egy kis tálban keverd össze a sajtokat, a fokhagymát, az olajat, a chili port és a borsot. Keverd hozzá a póréhagymát és a koriandert, majd hűtsd egy órán át, vagy amíg meg nem szilárdul.
 - Kanalazz ki golyókat az avokádóból, rakd egy tepsire, majd locsold meg a lime levével! Minden golyó köré képezz egy külső réteget a sajtkeverékből, majd forgasd tökmagba! Tálalásig tartsd a hűtőben.
 - "Evőpálcikaként" szúrj a golyókba ropit!
 
Garnélás avokádósaláta
                    Hozzávalók:
- fél kg hámozott, főtt garnélarák, durvára aprítva
 - 2 magozott, apróra vágott szilva paradicsom
 - 2 apróra vágott zöldhagyma
 - 30 g finomra vágott lilahagyma
 - 1 magozott és darált jalapeno paprika
 - 1 magozott és darált serrano paprika
 - 2 evőkanál friss aprított koriander
 - 2 evőkanál lime juice
 - 2 evőkanál fűszerezett rizsecet (vagy más karakteres ecet: borecet pl.)
 - 2 evőkanál olívaolaj
 - 1 teáskanál adobo fűszer (só, bors, római kömény, fokhagyma, oregánó, füstsó, paprika, chili)
 - 3 közepesen érett avokádó, hámozva és kisebb kockára vágva
 - lime szeletek
 - salátalevelek
 
Elkészítés:
- Minden hozzávalót keverj össze egy nagy tálban, majd hagyd állni egy órát, hogy az ízek összeérjenek!
 - Az elkészült fogást tálald salátaleveleken.
 
Avokádós gyümölcssaláta
                    Hozzávalók:
- 100 g natúr joghurt
 - 2 evőkanál méz
 - 1 teáskanál reszelt citromhéj
 - 2 és fél evőkanál citromlé
 - 3 közepesen érett avokádó, hámozva és kockára vágva
 - 1 közepes alma apróra vágva
 - 130 g szőlő
 - 1 közepes keménységű banán, felkarikázva
 
Elkészítés:
- Az öntethez keverd össze a joghurtot, a mézet, a citromhéjat és 1 evőkanál citromlevet.
 - Egy nagy tálban keverd össze a fennmaradó összetevőket, óvatosan hozzáadva az avokádót, majd öntsd rá a korábban mér elkészített öntetet!
 
Avokádós tekercs
https://www.youtube.com/watch?v=Y-gV_lf0Qi4
Hozzávalók:
A tekercshez
- 340 g felkockázott avokádó
 - 1-2 kis lime leve
 - 32 g szárított paradicsom
 - 85 g apróra vágott vöröshagyma
 - 40 g koriander
 - 1 teáskanál só
 - frissen őrölt feketebors
 - 10 tekercslap (vagy réteslap)
 - olívaolaj-spray
 - tojásfehérje
 
A mártogatóshoz
- 2 evőkanál majonéz
 - 1 evőkanál édes chili szósz
 - 1 evőkanál csípős chili szósz
 
Elkészítés:
- Keverd össze egy közepes tálban az avokádót, a lime juice-t, a paradicsomot, a hagymát, a koriandert, a sót és a borsot ízlés szerint!
 - Nyisd ki a tekercslapot egy tiszta felületen, majd kanalazz rá nagyjából 40 grammot a mixből!
 - A tészta széleit kend meg tojásfehérjével, hogy ne nyíljon szét a tekercs.
 - Tekerd szoros hengerbe, majd permetezd meg az olajjal!
 - 200 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 16-18 percig!
 - Keverd össze a mártogatós összetevőit egy kis tálkában és add a tekercsek mellé.