Kecskesajtos avokádó trüffel
Hozzávalók:
- 1 csomag lágy krémsajt
- 60 g reszelt sajt
- 30 g friss kecskesajt
- 1 zúzott fokhagymagerezd
- 1 teáskanál reszelt lime héj
- 1 teáskanál olívaolaj
- fél teáskanál chili por
- negyed teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kisebb póréhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál friss koriander aprított
- 3 közepesen érett avokádó
- 1 evőkanál lime juice
- 260 g tökmag (nyújtófával kissé megtörve)
- alternatív tálaláshoz: egy csomag ropi
Elkészítés:
- Egy kis tálban keverd össze a sajtokat, a fokhagymát, az olajat, a chili port és a borsot. Keverd hozzá a póréhagymát és a koriandert, majd hűtsd egy órán át, vagy amíg meg nem szilárdul.
- Kanalazz ki golyókat az avokádóból, rakd egy tepsire, majd locsold meg a lime levével! Minden golyó köré képezz egy külső réteget a sajtkeverékből, majd forgasd tökmagba! Tálalásig tartsd a hűtőben.
- "Evőpálcikaként" szúrj a golyókba ropit!
Garnélás avokádósaláta

Hozzávalók:
- fél kg hámozott, főtt garnélarák, durvára aprítva
- 2 magozott, apróra vágott szilva paradicsom
- 2 apróra vágott zöldhagyma
- 30 g finomra vágott lilahagyma
- 1 magozott és darált jalapeno paprika
- 1 magozott és darált serrano paprika
- 2 evőkanál friss aprított koriander
- 2 evőkanál lime juice
- 2 evőkanál fűszerezett rizsecet (vagy más karakteres ecet: borecet pl.)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál adobo fűszer (só, bors, római kömény, fokhagyma, oregánó, füstsó, paprika, chili)
- 3 közepesen érett avokádó, hámozva és kisebb kockára vágva
- lime szeletek
- salátalevelek
Elkészítés:
- Minden hozzávalót keverj össze egy nagy tálban, majd hagyd állni egy órát, hogy az ízek összeérjenek!
- Az elkészült fogást tálald salátaleveleken.
Avokádós gyümölcssaláta

Hozzávalók:
- 100 g natúr joghurt
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 2 és fél evőkanál citromlé
- 3 közepesen érett avokádó, hámozva és kockára vágva
- 1 közepes alma apróra vágva
- 130 g szőlő
- 1 közepes keménységű banán, felkarikázva
Elkészítés:
- Az öntethez keverd össze a joghurtot, a mézet, a citromhéjat és 1 evőkanál citromlevet.
- Egy nagy tálban keverd össze a fennmaradó összetevőket, óvatosan hozzáadva az avokádót, majd öntsd rá a korábban mér elkészített öntetet!
Avokádós tekercs
https://www.youtube.com/watch?v=Y-gV_lf0Qi4
Hozzávalók:
A tekercshez
- 340 g felkockázott avokádó
- 1-2 kis lime leve
- 32 g szárított paradicsom
- 85 g apróra vágott vöröshagyma
- 40 g koriander
- 1 teáskanál só
- frissen őrölt feketebors
- 10 tekercslap (vagy réteslap)
- olívaolaj-spray
- tojásfehérje
A mártogatóshoz
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál édes chili szósz
- 1 evőkanál csípős chili szósz
Elkészítés:
- Keverd össze egy közepes tálban az avokádót, a lime juice-t, a paradicsomot, a hagymát, a koriandert, a sót és a borsot ízlés szerint!
- Nyisd ki a tekercslapot egy tiszta felületen, majd kanalazz rá nagyjából 40 grammot a mixből!
- A tészta széleit kend meg tojásfehérjével, hogy ne nyíljon szét a tekercs.
- Tekerd szoros hengerbe, majd permetezd meg az olajjal!
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 16-18 percig!
- Keverd össze a mártogatós összetevőit egy kis tálkában és add a tekercsek mellé.