Hozzávalók
Tészta:
- 20 dkg diétás lisztkeverék,
- 10 dkg vaj vagy kókuszzsír,
- 1 tojás,
- fél csomag sütőpor,
- 1 kis pohár tejföl, amivel összeáll,
- édesítő, só.
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4-5 deci tej
Töltelék: 6 db alma.
Elkészítés.
A tésztát összegyúrjuk ,és picit pihenni hagyjuk a hűtőben. A pudingporból és a tejből, némi édesítő hozzáadásával pudingot főzünk.
Az almákat összevágjuk vagy lereszeljük, az édesítővel és fahéjjal megpároljuk. Amikor levet eresztett, és az alma megpuhult, a levéből kiveszünk kicsit és összekeverjük megfőzött pudinggal. Utána hozzátesszük a többi az almához, és addig keverjük, amíg besűrűsödik és kihűl.
Sütéshez a tésztát kettévesszük, az alját formába nyomkodjuk ,majd kicsit elősütjük. Kb. 5-10 perc múlva kivesszük és rákanalazzuk a pudingos-almás tölteléket, majd rátesszük a tetejére a tészta másik felét és készre sütjük.
A tetejét lehet csíkokra vágott tésztával borítani, de ki is nyújthatjuk és ráteríthetjük. Süthetjük csatos tortaformában, tepsiben vagy piteformában is, a töltelék lehet túró, alma, meggy, cseresznye. (Forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)