Hozzávalók
25 deka finomliszt
17 deka margarin
13 deka cukor
13 deka darált dió
1 egész tojás és 1 tojás sárgája
csipetnyi só
késhegynyi őrölt fahéj
lekvár a töltéséhez
Elkészítése
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a darált dióval, a sóval, fahéjjal és az egész tojással. Annyi vizet dolgozunk bele, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Cipóvá formázzuk, és folpackba csomagolva legalább fél napra hideg helyre tesszük.
Sütés előtt a sütőt 200 fokra bemelegítjük.
A tészta felét közepes tepsi nagyságú (20x40) lappá nyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, majd lekvárral gazdagon megkenjük. A visszamaradt tésztából kisujjnyi rudakat sodrunk, és rács alakban a lekváros félre fektetjük. A rácsot a tojás sárgájával megkenjük, majd a tésztát a sütőben végig erős hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Ha kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.
Tipp: Baracklekvárral alegfinomabb, de ízlés (és kamra) szerint lehet más gyümölcslekvárral is készíteni.