Hozzávalók:
Pulykamell,
ricotta,
leveles paraj (friss vagy fagyasztott),
szerecsendió,
fokhagyma,
tojás.
Köretnek: friss saláta, koktélparadicsom, balzsamecet redukció, extraszűz olívaolaj, fekete olívabogyó.
Elkészítés:
a bekevert és ízesített tölteléket a vékonyra kiklopfolt pulykamell lapokba töltjük, hengereljük, fóliába tekerjük és sütjük. Ennek a fogásnak a szerepe az étvágygerjesztés és ajándék falatként szerepel a menüsorban. A henger átmérője nem lehet nagyobb 5 cm-nél. Tálalásnál vékony (1cm) karikákra vágjuk az arányos töltött pulykát és a salátalevélkére rendezzük. A koktélparadicsom és a fekete olívabogyó a dekoráció része. Dekorációs sóval, olívaolajjal és a balzsamecet redukcióval ízesítjük.