- 5 ek olaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 20 dkg megszáradt fehér kenyér
- 1 l forró víz
- 2 tojás
- 5 hámozott, kockára vágott paradicsom
- só – ízlés szerint
Elkészítés:
2x2 cm-es darabokra tördeljük a kenyeret. Az olajat lassan felmelegítjük, beledobjuk a fokhagymát, majd a kenyérkockákat. Szép lassan aranybarnára pirítjuk az egészet, de nem szabad megégnie! Hozzáadjuk a forró vizet, megsózzuk. Most belezúdítjuk a paradicsomkockákat, és lefedve, lassú tűzön negyedórát főzzük. Közben a két tojásból készítsünk omlettet, kockázzuk azt is fel 2x2 centis darabokra, és tálaláskor tegyük a leves tetejére.
Jó étvágyat!
Bámulatos a katalán konyha, ha arra jártok, kóstoljatok meg mindent! A halaktól a sajtokig, a sonkától a caváig egyszerűen minden mennyei! Ezt az egyszerű salátát most azért mutatom meg, mert jön a kánikulai hétvége, és a kerti partihoz biztosan jól jön majd egy kis változatosság!