- 8 szelet zsúrkenyér, vagy 4 rozscipócska
 - 1/2 kg spárga
 - 8 tojás
 - 2 dkg vaj
 - 2 ek olaj
 - késhegynyi cukor
 - késhegynyi só
 
Elkészítés:
Zsírban vagy olajban pirítsd meg a kenyérszeleteket. A spárgát tisztítsd meg, majd vágd 5 centis darabokra. Főzd meg az enyhén sós, cukros vízben, majd forgasd meg forró olajban. A tojásokból egyenként készíts tükörtojást. Tedd a kenyereket tálra, helyezd el rajtuk a spárgadarabokat. Minden szeletre csúsztass egy tük.toj.-t, és azonnal tálald így, melegen! Reggelire is tökéletes! Jó étvágyat!
                    
Idényzöldségünk a spárga, bár sokan nem tudnak vele okosan bánni! Pedig a spárga vitamin és ásványi tartalma nagyon jelenetős! Igazából a feje a legízletesebb. Ha a piacon válogatsz, vedd elő a “körömpróbát”! Ha ugyanis a körmöd nem megy bele a héjába, ne vedd meg, mert az már keserű lesz! Ez tényleg az ünnepi asztalod dísze lesz, és nem is hízlal!