Hozzávalók:
Pulykaaprólék, vörös hagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, fokhagyma, babérlevél, egész feketebors, szerecsendió, burgonya. Pulykazúza, pulykamáj, zöldborsó, mini zöldséges tortellini, friss tárkony, citrom, friss petrezselyem zöld, tejszín, tejföl.
Elkészítése:
A gazdag pulykaaprólékból és zöldségekből tartalmas és jóízű alapot főzünk. (A levesbe főtt burgonyával sűrítjük a ragulevest, turmixoljuk és szűrjük.) A leves alapot tejszínnel és tejföl keverékével dúsítjuk, citrommal ízesítjük, beállítjuk a végleges ízét. A tisztított zúzát és a májat külön puhára főzzük, daraboljuk. A tortellinit külön kifőzzük. A zöldborsót külön forrázzuk (maradjon élénkzöld!).Tálalásnál a leves csészébe készítjük a betétet (zúza, máj, tortellini, zöldborsó, frissen vágott petrezselyem és tárkony keveréke), rámérjük a forró levet. Fontos, hogy tartalmas legyen a levesünk és a raguleves állagot megkapjuk!