Hozzávalók
● 60 deka burgonya,
● 50 deka sárgarépa
● 2 fej karfiol,
● 3 deci tejszín
● 1 liter erőleves
● 15 deka húsos füstölt szalonna
● 2 pár virsli vagy debreceni
● 2 evőkanál vaj vagy margarin
● petrezselyem
● só, bors
Elkészítése
A hagymát felkarikázzuk, a burgonyát, a répát felkockázzuk, a karfiolt rózsákra szedjük. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, a hagymát üvegesre pirítjuk rajta, hozzáadjuk a zöldségeket is, és azokat is megfuttatjuk a zsiradékon. Ezután az egészet felöntjük az erőlevessel, sózzuk, borsozzuk, és forrástól számítva legalább 30 percig főzzük. Ezalatt a kockára vagy csíkokra vágott szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk. A levest lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt. Karikára vágva beletehetjük a virslit, kolbászt, de adhatjuk egészben is a leveshez. Tálalás előtt beletesszük a megpirított szalonnát, a tetejét pedig bőven megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
A petrezselyem apróra vágásához is van egy jó tippünk, ez a praktikus kis fűszeraprító szerszám, amely 1.490 forintba kerül.
A zöldségek konyhai előkészítéséhez az Életforma Shopban még sokféle hasznos dolgot találhatsz, többek között zöldségszeletelők, zöldségvágó kések, aprítóeszközök és más hasznos dolgok közül választhatod ki a kedvedre valót!
● További Életforma-receptek itt!