Életforma.hu

GASZTRO

Tepsis sajtos padlizsán

A padlizsán finom rántva, mártogatósként, darált hússal, zöldségekkel lerakva, de pici fűszerezéssel, egy kis kiegészítővel egytálételként is megállja a helyét. De még hogy! Próbáld ki!

Kép: flickr

Hozzávalók

● 2-3 szép padlizsán

● 5-7 deka vaj

● 2 púpozott evőkanál liszt

● 1-1,5 deci tej

● 2 deci tejföl

● 10-15 deka reszelt sajt

● 1 tojássárgája

● ízlés szerint szerecsendió

● só

● olaj

Elkészítése

A meghámozott padlizsánt felkarikázzuk, olajban megpirítjuk, majd rétegezzük olyan hőálló edénybe, aminek van fedele. Minden réteget kenjünk meg vékonyan olajjal, majd zárjuk le a tálat, és sütőben közepes lángon pároljuk, amíg meg nem puhul.

Közben készítsünk besamelt: lisztet a vajban világos zsemleszínűre pirítjuk, majd óvatosan, hogy ne csomósodjon, fölöntjük a tejjel, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tejfölt, a sajt felét és a tojássárgáját. Ízesítsük sóval és szerecsendióval, majd egy újabb edényben rétegezzük a párolt padlizsánkarikákat ezzel a mártással úgy, hogy felülre is mártás kerüljön, majd szórjuk a tetejére a maradék sajtot. Forró sütőben süssük pirosra a tetejét.

Életforma-tippek

● A tepsis ételek többségének koronája a reszelt sajt, olyannyira, hogy akár még tálaláskor az asztalra is érdemes tenni belőle, hogy még egy picit a forró ételre szórjunk. Ugyanakkor a sajttal, de különösen a reszelt sajttal vigyázni kell, mert hamar kiszáradhat, jóval hosszabb ideig tudjuk tárolni, ha lefedve tartjuk.

Éppen ezért most egy reszeltsajt-tárolót ajánlunk, amelyhez kiskanál is tartozik. Ha egy ilyen van az asztalon, akár meg sem kell szórni előre a tálalt ételt, mindenki a kedve szerint tehet rá sajtot. S hogy a tartóban legyen elég reszelt sajt, egy 3 betétes kis darálót is ajánlunk. A tároló ára 2.190 forint, a reszelő 1.490 forintba kerül. Emellett az Életforma Shopban találhatsz még más sajthoz való eszközöket, sajtvágót, szeletelőt, késeket, tárolókat.

További Életforma-receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!

Áruházválasztóval!


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.