Hozzávalók:
- 2 doboz olivaolajos tonhal
- 1 kis fej fehér főzőhagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 5 darab húsos friss paradicsom
- só
- friss bazsalikom
- friss kakukkfű
- citromlé
- (gluténmentes) spagetti tészta
- gouda sajt
Elkészítés:
A dobozos olivaolajos tonhalról egy lábaskába leöntöttem az olivaolajat, majd a pucolt és apróra vágott hagymát ebben az olajban üvegesre pároltam. A paradicsomokat alaposan megmostam, felkockáztam majd a frissen szedett fűszerekkel, a gerezd fokhagymával együtt a hagymára tettem, sóztam, és lassú lángon szószosra főztem. A spagettitésztát bő, forrásban lévő vízben kifőztem. Tálalás előtt a szószba beletettem a tonhal húsát egy kevéske citromlével meglocsoltam, és óvatosan átforraltam. A tésztára ízlés szerint halmoztam a tonhalas szószból, gouda sajt-forgácsokkal megszórtam. Egyszerű és nagyszerű olaszos ebéd lett belőle.
Zöldfűszeres grissini
Vegán életmódba illeszthető olasz eredetű kenyérféle. A grissini az a vendégváró, amit már a vendégek megérkezése előtt megdézsmálunk, jó, ha fel nem faljuk az egészet. Az úgynevezett na még egyet, de tényleg ez lesz az utolsó kifejezés pont erre illik. Az evését akkor sem lehet abbahagyni, ha már pukkadásig ettünk belőle. Bulkshop azt írja, hogy az eredeti recept nagy szemű sót javasol.