- 4 egész tojás
 - baconszalonna szeletek, annyi, hogy körbe tudjuk vele tekerni a muffinsütő formát
 - reszelt sajt
 - kenyérkorongok
 - egy gerezd fokhagyma
 - olívaolaj
 
Elkészítés:
A muffinsütő formáit – annyit, amennyit megtölteni szeretnénk - kikenjük a reszelt fokhagymával elkevert olívaolajjal. A kenyérszeletekből egy pohár, vagy pogácsaszaggató segítségével akkora korongokat szaggatunk, amekkora a muffinforma alja. A baconszeleteket enyhén átsütjük. A korongokat belehelyezzük a forma aljába, a baconöket köré tekerjük, majd ebbe a fészekszerű baconkalodába szórunk egy kevés reszelt sajtot, majd nagyon óvatosan beleütjük a sajt tetejére az egész tojást . A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, majd betesszük sülni . Addig sütjük, míg a tojások fehérje része megszilárdul, de a sárgája még lágy marad. Ha kész, kivesszük és óvatosan egy kanál segítségével kiemeljük a baconös tojásokat.
Szép ébredés, jó reggelit vagy kellemes estét és békés vacsorát kíván az alkotó: Pammer Lívia
                    
Sok édesanya szembesül azzal a lehetetlennek tűnő helyzettel, hogy az addigi kakaó-vajaskenyér párosítás már nem jön be a gyereknek reggelire. Szűcs Zsuzsanna dietetikus egy krémes kávés-körtés köleskását javasol gyümölcsteaával.