
Hozzávalók
● 15 deka túró
● 35 deka diétás liszt
● 1 teáskanál fruktóz
● 1 csomag szárított élesztő
● 1 deci tej
● fél deci kókuszolaj
● fél deci kefír
● 5 deka vaj (vagy kókuszolaj)
● 2 teáskanál só
Elkészítése
Az élesztőt a langyos, fruktózos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a túróval, a sóval, hozzáadjuk a kefírt, az olajat, majd az élesztős tejet, és egynemű gombóccá dagasztjuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük.
Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen 4 egyforma gombóccá gyúrjuk. Egy gombócot nagy körré nyújtunk, és félretesszük. A következő gombócot is ugyanekkorára nyújtjuk, majd megkenjük a puha vaj vagy kókuszzsír felével. Megsózzuk - himalája só a legjobb –, és rátesszük az első kerek lapot. Így együtt is nyújtunk rajta egy kicsit, majd 16 cikkre vágjuk egy pizzaszeletelővel. Minden háromszög széles felébe csippentünk egy kis adag reszelt sajtot, és kívülről befelé haladva, szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk egy kevés mákkal, és közepes hőmérsékleten megsütjük. (Forrás: dietaenigyszeretlek)
Az Életforma Shopban persze ezen kívül nagyon sokféle méretű, színű és anyagú tepsit találhatsz, érdemes körülnézni!
● További Életforma-receptek itt!