Hozzávalók a tésztához:
fél kg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kispohár tejföl
1 egész tojás
25 dkg vaj
fél csomag sütőpor
ízlés szerint édesítő
csipet só
a tészta kenéséhez 1 tojás
A töltelékhez
fél kg túró
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál búzadara
édesítő ízlés szerint
citromhéj
mazsola
Elkészítés:
Először a tölteléket kikeverjük. A tésztát összeállítjuk, majd két lapba nyújtjuk. (A tepsi mérete 35x22 cm.) Az egyik lapot belehelyezzük a tepsibe, rásimítjuk a kikavart túrót, majd beborítjuk a másik lappal. Megkenjük tojással, megszurkáljuk, hogy sütésnél a levegő kijöjjön, majd durvára darabolt dióval megszórjuk. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsül.
Almás habos sütemény, Fajcsák Sándorné receptje
Almás is, habos is, egyszerű is, megvan benne minden, amit az ember egy jó házi süteménytől kívánhat. Fajcsák Sándorné egy másik receptje.