Hozzávalók
● 8 csemege- vagy kovászos uborka
● 4 levél saláta
● 2 levél spenót
● 10 deka vékonyra szeletelt sajt
● 15 deka vékonyra szeletelt sonka
● 1 csomag póréhagyma
● 4 tojás
● 8 szem fekete olívabogyó
Elkészítése
A tojásokat tegyük fel főni. Az uborkákat leöblítjük, megszárítgatjuk. Mindegyikből egy vékony, félcentis csíkot vágunk le, ez lesz az alja, hogy ne guruljon el. Ezután egy tálra tesszük őket.
A sajtot, a sonkát, a spenót- és salátaleveleket vékony, legfeljebb 2 centi széles csíkokra vágjuk. Rétegesen egymásra tesszük a csíkokat, és feltekerjük úgy hogy a sonka kívül legyen. Ez lesz a „csiga” háza, amit egy fogpiszkálóval rögzítünk az uborka tetejére. Ezután a póréhagyma zöldjéből két kis vékony szálat vágunk. Két ponton késsel az uborka „elejébe” vágunk, és a hasítékokba állítjuk bele a póréhagyma zöldjét - ezek lesznek a csiga tapogatói. A megfőtt tojásokat vágjuk félbe, tegyünk rájuk egy nagyon kis kanálnyi mustárt, félig fedjük be apróra tépett salátalevelekkel, és „szemként” helyezzünk rá két fél olívabogyót vagy olívakarikát.
● Érdemes kipróbálni más feltétekkel is.
De ha másmilyen tányért szeretnél, az Életforma Shopban érdemes szétnézned.
● További Életforma-receptek itt!