
Hozzávalók
● 1 kiló sárgadinnyehús
● 75 deka kristálycukor
● 1 citrom leve és héja
● 1 rúd vanília
Elkészítése
A sárgadinnyét apró kockára vágjuk, összeturmixoljuk, majd főzőedényben a cukorral, citromlével, a citrom héjával és a vaníliával – kevergetve – körülbelül 10-15 percig forraljuk. A citromhéjat és a vaníliarudat kivéve belőle kisebb üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz gőzbe (kispárnával, plédekkel bélelt kosárba) rakjuk.
● Aki soknak találja a cukrot, az 60 dekával is megpróbálhatja!
● További hasznos praktikákat mutatunk, amit minden lekvár főzésénél használni tudsz!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
Emellett a befőzéshez nélkülözhetetlen fakanalakból is válogathatsz az Életforma Shopban, sőt még befőttes gumit is rendelhetsz magadnak!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!