Életforma.hu


Póréhagyma torta

Póréhagyma torta 

Mindig jó, ha tartunk a hűtőben leveles tésztát, számtalan varázslatos ételt rittyenthetünk belőle igen rövid idő alatt. Választhatunk a friss tészta és a fagyasztott között, nyilván mindkettő jó, a frissel azonnal lehet dolgozni, viszont a mirelit hónapokig eltartható.
Sajtos-sonkás rizs

Sajtos-sonkás rizs 

Ez amolyan retró étel, de nagyon finom, ráadásul sok teendőnk sincs vele azon kívül, hogy a füstölt húst meg kell főzni, de hát az fő magától, nem kell mellette állnunk. Akár hétvégére is ajánlom, amíg kitakarítjuk a lakást, elkészül az ebéd.
Töltött paprika

Töltött paprika 

A töltött paprika nyári étel, akkor a legfinomabb, ha friss paprikába töltjük a húsmasszát, ha csodás zeller zöldet tudunk beletenni ízesítésnek. De akkor sem kell róla lemondanunk, ha borongós ősz, vagy tél van, paprika mindig van a piacon, és már egy-két darabbal is felidézhetjük a nyár ízét a tányérunkon. Ha pedig nem akarunk borsos árat fizetni a fólia alatt termelő darabokért, a pucér gombócok is nagyon finomak tudnak lenni a paradicsom mártásban.
Sült karfiol újhagymával, fetával és paprikával

Sült karfiol újhagymával, fetával és paprikával 

Egyre ismertebb, egyre népszerűbb a GI-diéta, ami végre egy egészséges, hasznos módja  súlycsökkentésnek. Lényege, hogy az ételek fogyasztásánál a glikémiás indexet vegyük figyelembe, azaz a szénhidrátok felszívódásának idejét. Ez a recept tökéletesen beleillik a diétába, süthetünk hozzá fejenként egy szelet csirkemellet, és így az egész család egészségeset vacsorázhat.
Így készül a házi paradicsomos paprikakrém

Így készül a házi paradicsomos paprikakrém 

Az tény, hogy a házilag befőzött, téliesített finomságoknál nincs jobb. Ha még van hely a kamra polcain, ezt a fantasztikus paradicsomos paprikakrémet semmiképp se hagyjátok ki. Alapanyagként, ízesítőként sokféle ételhez felhasználható. Megéri a fáradtságot!
Pasik lecsója

Pasik lecsója 

Sose gondoltam volna, hogy a férjem és a barátai megirigylik a receptjeimet, és kirukkolnak egy saját lecsóval. Miután szívesen veszünk mindenkitől kipróbált, jó recepteket, előttük sincs zárva az ajtóm! Íme, egy igazi, őszi, bográcsos lecsó, ahogy a fiúk készítik! Nagyon finom, próbáljátok ki!    
Márti gombapaprikása - katalán temperamentummal

Márti gombapaprikása - katalán temperamentummal 

Imádok minden gombát - minden formában! Két éve ősszel beestem Barcelona - és a világ - egyik legszebb piacára. Annyiféle csodálatos gombát még életemben nem láttam egy helyen, mint ott!... És persze meg kellett kóstolnom! Majd' egy kerek napot töltöttem e csodás helyen, és így született ez a recept! (A halakról majd legközelebb mesélek!)
Padlizsános lecsó

Padlizsános lecsó 

A szokásos hagyma-paprika-paradicsom triumvirátusba most nem csak a színe, hanem az íze miatt is belecsempésztük a padlizsánt. Annyira finom lett, hogy másnap meg kellett ismételnünk a lecsós menüt.
Retroízek - Paprikás pogácsa, ahogy a nagyi csinálja

Retroízek - Paprikás pogácsa, ahogy a nagyi csinálja 

Régi idők pogácsája, talán a mai „puccosok” mellett, nem is mindenki ismeri. Nagyanyáink gyakran sütötték babgulyás vagy krumplileves mellé, de sokan ették tejföllel, vagy csak úgy magában. A bográcsgulyásokhoz és jó a borok mellé még most is kiváló!  
Francia hagymaleves és Paradicsomos metélt édesköménnyel

Francia hagymaleves és Paradicsomos metélt édesköménnyel 

Hogy óvjam Önöket a hústól, íme két nagyon finom, zöldségekkel készült ételt kínálok Önöknek!.Francia hagymaleves és Paradicsomos metélt édesköménnyel és paprikával.

Az igazi magyar ízek és fűszerek! 

A konyhaművészet globalizációjának egyik legmarkánsabb példája, ahogy egyes régiók, nemzetek jellegzetes fűszerei, ízvilága bevonul és keveredik más nemzetek étkezésébe.

Sült paprika savanyúság 

Ez a savanyúság nagyon-nagyon finom, mindenképpen érdemes kipróbálni! Ajánlanám grillezett húsokhoz, sültekhez! Jó étvágyat!

Lecsós rakott hús -bármilyen hússal 

Friss paradicsommal és paprikával az igazi! Nem kell sok belőle, így már a mai árak mellett is megéri.Bár még viszonylag drága, de csábító a piacon a friss paradicsom és paprika. Íme egy recept, melybe nem kell sok belőlük, de isteni finom kaja lesz! 

Mit főzzünk? Legyen sajtos, paprikás karaj 

Ha csak ez az ebéd, vagy vacsora, tehát nincs leves, vagy desszert, akkor a család étvágyától függően több szeletet készítsünk. Arányosan emelve természetesen a hozzávalók mennyiségét is. Előkészítéssel, sütéssel együtt 25 perc alatt elkészül ez a finom "falat"!

Ezüst vasárnap kistermelői paprikák közül válogathat! 

Tudta, hogy egy frissen érett paprika C-vitamin tartalma ötszöröse a citroménak? Megvásárolta már az idei fűszerpaprikáját? Ismeri a dél-alföldi ízeket? Gondolt arra, hogy élelmiszert ajándékozzon karácsonyra? 

Padlizsánkrém grillezett paprikába töltve 

Egyszerű, zöldséges előétel nyár végére.                       

Gyógyít is, szépít is. Édes is, csípős is. Mi az? 

Lehet erős vagy édes, őrölt vagy egész, esetleg savanyított, a paprika mifelénk éppen olyan nélkülözhetetlen, mint a só. Nem csak szép és finom, de egészséges is, akár a gyomorba kerül, akár a bőrre. Ráadásul még hungarikum is - abszolút adu ász.

Vegyszert találtak a paprikában és az eperben! 

Vegyszermaradékot találtak egy felmérés során több magyarországi paprikában és eperben. A Levegő Munkacsoport 17 paprikából 10-ben a megengedett dimethoate nevű rovarirtó szer hétszeresét mutatta ki.