Áfonyás-írós muffin
Egy muffint összedobni nem nagy művészet. A hozzávalók összetételét kedvünkre tudjuk variálni, vagyis semmi nincs kőbe vésve, bátran utat engedhetünk fantáziánknak. Lássatok neki most!
Na igen, azért friss áfonyával az igazi, de higgyétek el, hogy fagyasztott vagy szárított gyümölcsök esetében is nagyon finom lehet. Az író hozzáadásával pedig még inkább könnyűnek érezzük majd ezt az egyszerű süteményt. Lássuk, mi kell hozzá.
Áfonyás-írós muffin
Hozzávalók:
40 dkg liszt
17 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
fél teáskanál só
285 ml író
2 tojás
8 dkg vaj
25 dkg áfonya
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat és a sót. Egy másik edényben pedig habosra keverjük a tojásokat, az írót és a puha vajat. Az így kapott keveréket aztán fokozatosan hozzáadagoljuk a száraz összetevőkhöz, végül jöhet a megmosott áfonya is a tésztába. A muffinformákat kivajazzuk vagy papírkapszlikat helyezünk beléjük, majd megtöltjük őket háromnegyedig az áfonyás tésztával. Körülbelül 15-30 perc alatt készre sütjük a sütiket. Ha készek, hagyjuk őket kihűlni és csak utána vegyük ki a formából.
Még több áfonyás recept:
Áfonyás-zöldcitromos sajttorta
Áfonyás muffin kuglófként tálalva
Hozzászólás zárolva.