Amerikai áfonyás palacsinta
Az amerikai palacsinta szinte az összes hollywoodi filmben előfordul. Többnyire reggelire eszik. Gyümölccsel és juharsziruppal jól megöntözve. Adunk most hozzá egy jó receptet is.
Az amerikai palacsinta jelentős rajongótáborral rendelkezik. Elsősorban azért, mert pehelykönnyű és elkészíteni sem akkora dolog. Igaz, hogy már sok helyen kapni hozzá előregyártott, amerikai palacsinta keveréket, de tényleg nem nagy ördöngösség saját kezűleg összekeverni a hozzávalókat. Vagyis inkább ne vegyük meg a bolti félkész terméket, hanem lássunk neki hamar. A klasszikus változatot áfonyával és juharsziruppal felturbózva tálalják és mi most maradunk ennél a változatnál.
És igen, igaza van az amcsiknak, mindenkinek muszáj egyszer ilyet reggeliznie
Amerikai áfonyás palacsinta
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 tojás
3 dl tej
kevés vaj olvasztva
15 dkg áfonya
vaj a sütéshez
cukor vagy juharszirup a tálaláshoz
csipetnyi só
Elkészítés:
A lisztet keverjük el a sütőporral és a csipetnyi sóval. A tojást verjük fel és adjuk hozzá a tejet. A száraz hozzávalók közepébe vájjunk egy mélyedést és öntsük bele a tejet, aztán az egészet keverjük sima tésztává. Adjuk hozzá a az olvasztott vajat és az áfonya felét. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy teáskanál vajat, tegyünk bele egy nagykanálnyi tésztát, hogy kb. 8 cm átmerőjű palacsintát kapjunk. Ezzel a módszerrel akár egyszerre hármat vagy négyet is süthetünk. Süssük őket kb. három percig, amíg kis buborékok jelennek meg a tetejükön, aztán fordítsuk meg őket és süssük aranyszínűre a másik felüket is. Tálaláskor cukor-vagy juharsziruppal meglocsolva a maradék áfonyával megszórva díszítsük.
Ez is érdekelhet:
Hozzászólás zárolva.