Facebook hozzászólás
388

Citromos grízpuding Vikki sütidobozából

Gyerekkori klasszikus modernizált formában, valódi citrom ízzel, és krémesen lágy állaggal. És létezik gluténmentes verziója is! – mondja az alkotó. – Ez a grízpuding teljesen véletlenszerűen készült, ugyanis eszembe jutott, hogy nagyon régen ettem “tejbedarát”. Így hát nekiálltam és annyira jó lett, hogy úgy gondoltam, hogy muszáj megosztanom – tette hozzá Vikki a sütidoboz.hu-ból.

Egyszerűségében nagyszerű! Krémes, citromos és pont annyi dara van benne, hogy épp érződik benne. És igen, gluténmentesen is elkészíthető! Ebben az esetben a búzadarát helyettesítsük finom kukoricadarával (amit polentához/puliszkához javasol a csomagolás), a vanília puding általában szintén kukoricakeményítőt tartalmaz csak, de ha biztosra akarunk menni, válasszunk a csomagolás szerint is gluténmentes változatot. Az íz szinte változatlan marad, és még sárgább lesz – ajánlotta Nektek Vikki!

Hozzávalók:

Citromos grizpuding, tetején erdei gyümölcsök, Kép: sütidoboz
Kép: sütidoboz

  • 5 dl tej
  • 3 ek. búzadara
  • 20 g vanília puding
  • fél csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1-2 ek. cukor ízlés szerint
  • 1 dkg vaj
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • málna és szeder
  • 3-4 db teljes kiőrlésű keksz

Elkészítés:

4 dl tejet, a cukrot, a vaníliát és a búzadarát egy lábasba öntjük. A maradék 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a lábasban várakozó keverékhez. Elkezdjük melegíteni és addig főzzük, míg teljesen besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a vajat és belereszeljük a citrom héját is. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd összeállítjuk: a pohár aljába egy réteg pudingot teszünk, erre helyezzük a gyümölcsöt, majd óvatosan rásimítunk még egy réteg pudingot a tetejét pedig megszórjuk keksszel, reszelt citromhéjjal és a maradék gyümölccsel. És kész a remekmű, amit tetszés szerint bármilyen gyümölccsel kiegészíthettek!

Itt egy mesebeli őszi körtés süti is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!