Citromos polenta piskóta rozmaringsziruppal
Jöhet egy könnyű mediterrán ihletésű sütemény? Különleges, hűsítő ízekkel és kukoricaliszttel készül ez a nem mindennapi finomság. Tessék figyelni, mutatjuk hogyan!
Íme kérem a gyümölcsé zöldfűszer házasságából származó, merész édesség. Szokatlan, ám annál finomabb ízkombináció. Nem kell félni az újdonságoktól, inkább ki kell őket próbálni. Mutatjuk is hogyan!
Citromos polenta piskóta rozmaringsziruppal
Hozzávalók:
18 dkg kukoricaliszt
5 dkg liszt
1 és egy fél teáskanál sütőpor
5 evőkanál joghurt
5 evőkanál extra szűz olíva olaj vagy mogyoróolaj
2 citrom reszelt héja és leve
2 tojás
2 tojásfehérje
40 dkg cukor
2 ág friss rozmaring
csipetnyi só
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kukoricalisztet, a lisztet a sütőport és egy csipetnyi sót összekeverjük egy tálban. Egy másik edényben pedig összekeverjük az olajat, a joghurtot, a citrom reszelt héját és levét. A tojásokat és a fehérjéket a cukor felével együtt keverjük habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajos keveréket, végül pedig jöhet a lisztes keverék is. A tésztát öntsük sütő vagy kuglóf formába, majd süssük készre körülbelül 40-45 perc alatt. Addig elkészíthetjük a rozmaringszirupot. A maradék cukrot 200 ml víz és a rozmaring ágak társaságában forraljuk fel, majd alacsonyabb lángon főzzük tovább, míg kissé besűrűsödik. Hűtsük ki, majd szűrjük le. Az elkészült sütemény tetejét szurkáljuk meg egy villával, majd locsoljuk meg a rozmaringsziruppal.
Még több gyümölcsös sütemény:
Egyszerű epres torta
Csokis-cseresznyés szelet
Hozzászólás zárolva.