Csokis-cseresznyés szelet
Egyszerűen elkészíthető, ha épp nincs friss cseresznyénk, akkor használhatunk hozzá meggyet is. A lényeg ugyanaz marad, mégpedig az, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk majd utána. Láss neki most!
A tepsis sütemények, mint például ez is, gyakran két lépésben készülnek, de ettől nem kell megijedni, nem lesz tőle bonyolultabb, sem időigényesebb a folyamat. Ez a finomság alig egy óra alatt meg van, a cseresznye és a csoki kombója pedig minden fáradozást megér.
Csokis-cseresznyés szelet
Hozzávalók:
4 tojás
30 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl narancslé
20 dkg csokireszelék
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
35 dkg cseresznye
15 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojásokat kikeverjük 25 dkg cukorral, majd az olajat, a narancslét és a csokireszeléket is hozzáadjuk. 30 dkg lisztet átszitálunk és hozzá keverjük a sütőport, aztán ezt is a tojásos krémhez adjuk. Az így kapott tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd kb. 12 percig elősütjük. Közben a megolvasztott vajat hagyjuk kicsit kihűlni, majd a maradék cukorral, a maradék liszttel és a vaníliás cukorral együtt összegyúrjuk. A megmosott, kimagozott cseresznyét rászórjuk az elősütött tésztalapra, majd jöhet a tetejére az imént összegyúrt vajas morzsatészta. A sütőbe visszatéve 15-20 perc alatt készre sütjük.
Még több gyümölcsös édesség:
Ribizlis túrós pite
Tepsis sárgabarackos süti
Hozzászólás zárolva.