Egyben sült bőrös karaj
Az a legjobb, ha vásárláskor rögtön megkéred kedvenc hentesed, hogy saját, remek késével szépen vágja le a a csontot a húsról, majd kockázza be a bőrős felületet. Ő már tudni fogja, hogy a bőrt vágja át! A többi már a te és a sör dolga! Ez sem lesz rossz a focis napokra!
Hozzávalók:
- 1,5 kg csontos karaj
- 1 doboz sör
- Kb 2 dl víz
- só, bors
Elkészítés:
A lemosott húst itatgasd le, majd a só-bors keverékkel jól dörzsöld be a felületet. A csontot illeszd vissza a helyére, és zsineggel kösd a csontot a húshoz. Jöhet egy magasabb peremű tepsi. Bőrös felével felfelé tedd bele a karajt. öntsd hozzá a vizet, és locsold meg kb. 1 dl sörrel. Tégy rá alufóliát, és kezd erős lángon sütni. Időnként kukkants a fólia alá, és egyúttal mindig önts rá újabb adag sört is. Ha megpuhult, kapd le róla a fóliát, vedd kisebbre a lángot, és azt is csak felső állásba, hogy csak a teteje piruljon szép pirosra. Jöhet még egy kis sör, majd a ha szép piros a teteje, újra locsold meg a szafttal. Emeld ki a vágódeszkára, és Várj legalább 10 percet a szeletelésig! Kínálj hozzá petrezselymes újkrumplit, és persze sört! Jó étvágyat!
Ha esetleg a belga söröket is kedveled, itt egy másik recept marha hússal!
Hozzászólás zárolva.