A GYÓGYÍTÓ
Egyszerű kelkáposztalevesem
Napok óta fáj a csuklóm, inhüvely-gyulladást kaptam a számítógépes munkától. (A fenébe!) Egy nagyon kedves ápoló barátom azt ajánlotta, hogy tegyek rá egy nagy levél kelkáposztát éjszakára, és rögzítsem fóliával. Nem vagyok semmilyen, normálisnak tűnő, alternatív gyógyászati megoldás ellen, és még nem tudom megmondani azt sem, hogy sikerült e, de a lények, hogy az csak egy levél! Mi lesz az egész fej káposztával? Itt a megoldás!
Hozzávalók:
- nagyjából 40 dkg kelkáposzta
- 2 dkg zsír
- 1 dl tejföl
- 2 dkg liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- törött bors
- esetleg fűszerpaprika
- só
Elkészítés:
Csíkokra vágod a megtisztított káposztaleveleket, és sós vízben pillanatok alatt készre főzöd. Készíts hozzá egy világos, fokhagymás rántást, azt ízesítsd a sóval, borssal, esetleg fűszerpaprikával, add a káposztához, és tálald tejföllel. Ennyi!
Jó étvágyat!
Kelkáposzta és pöri, avagy mi az a plutyka?
Amikor elhíreszteltem, hogy plutykát készítek, szinte egyből jött a kérdés, mi az a plutyka… – írja az őrülten jó ételek szakértője. A válasz nehéz, mert semmilyen szótárban nem, szerepel ez a kifejezés. A tájszó egyébkként kelkáposzta főzeléket jelent, és egyébként meg nagyon finom.
Hozzászólás zárolva.