Facebook hozzászólás
1 299

GYORS ŐSZI FINOMSÁG

Egyszerű zöldbabfőzelék Márti konyhájából

Úgy adódott, hogy maradt egy kis zöldbabom a hűtőben, és féltem, hogy kiszárad vagy megfásul. Nosza, két újságcikk között gyorsan összedobtam egy főzeléket a férjemnek estére – szerelmem zálogául. Estére, mire hazaér ugyanis én már úton leszek egyéb családi kötelezettségeim miatt… Fura, hogy egy zöldbabfőzelék helyettesít majd, de jó tudni, hogy mennyire örül majd! Ha főztök, gondoljatok erre is!

Zöldbabfőzelék, Kép: László Márta
Zöldbabfőzelék, Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágtam, majd a zsíron üvegesre pirítottam. Rádobtam a megtisztított, kb. másfél centis darabokra vágott zöldbabot, fedő alatt hagytam egy kicsit összepárolódni, majd adtam hozzá annyi vizet, hogy az egészet ellepje. Ha felforrt, hozzáadtam az erőleveskockát, és kis lángon addig főztem, amíg a zöldbab meg nem puhult. A főzőtejszínt és a lisztet gyors mozdulatokkal összekevertem egy kis tálkában. Hozzáadtam a babhoz, hagytam, hogy összerottyanjon, adtam hozzá a citromlevet, és kész! Este csak egy tükörtojást kell rásütni. Kínálhatunk hozzá egy szelet köménymagos sült húst vagy fasírtot is. Ez a zöldbabfőzelék igazi fregoli a konyhában!

Jó étvágyat!

Rakott zöldbab, a nyár egyik kedvence

Zöldbab, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A zöldbab a nyári szezon egyik kedvenc zöldsége, levesek, főzelékek, de még rétesek kitűnő alapanyaga. Mi most egy gyors rakottast készítettünk belőle, amit a vegetáriánusok is imádni fognak.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!