Facebook hozzászólás
926

Epres-rebarbarás pite

Még egy kis ideig tart az eperszezon, használjuk ki mondjuk ezzel az egyszerű, de isteni pitével! A rebarbara méltatlanul hanyagolt finomság itthon, érdemes kísérletezni vele. De egyébként nélküle is elkészíthető a recept.

A kép illusztráció!
Kép:Wikipedia

Hozzávalók:

15 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű, ha szeretjük)
7,5 dkg margarin
3 tojás
kb. 5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
3 szál rebarbara
1/2 kg eper

Elkészítése:

A lisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzákeverünk 2-3 evőkanál cukrot és 1 tojás sárgáját. Annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztává álljon össze. Gyorsan összegyúrjuk és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Ezalatt a rebarbarát és az epret megmossuk, megtisztítjuk. A rebarbara külső, szálas részét lehúzzuk. Kis darabokra vágjuk és egy pici vajon, kevés cukorral puhára pároljuk.

Egy piteformát sütőpapírral kibélelünk, a  tésztát vékonyra nyújtjuk és elrendezzük benne úgy, hogy legyen pereme is. A megmaradt tojásfehérjével megkenjük. Rákanalazzuk a rebarbarát, elrendezzük rajta a félbe, vagy kisebb darabokra vágott epret. Cukorral és vaníliás cukorral megszórjuk és előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük.

Ha a tészta kezd kissé megbarnulni, az eper pedig puhulni (körülbelül 20 perc), ráöntjük a tejszínből, két egész tojásból és cukorból kikevert öntetet és további 20 percig, vagy addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!