Francia majonéz – házilag
Egy újszülöttnek minden vicc új. Vagyis: többször előfordult már, hogy megírtam egy remek receptet, de később kiderült, egy-két olvasó számunkra alapvető receptekkel, eljárásokkal nincs tisztában. Ezen szeretnék segíteni többször is a jövőben! Elsőként álljon itt a francia majonéz receptje, ami nemcsak egy remek rántott hal mellé kiváló, számtalan más ételnek is alkotóeleme!
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 2 dl olaj
- 1 csapott tk mustár
- 1 csapott tk porcukor
- csipetnyi só
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
Cseppenként adjuk hozzá az olajat a tojássárgákhoz, miközben egy habverővel folyamatosan kevergetjük. Akkor jó, ha kb. olyan sűrűvé válik, mint a vaj. Most apránként jöhet hozzá a többi alkotóelem is. Keverd az egészet teljesen simára, majd tedd legalább 1 órára a hűtőbe!
Most aztán adhatod bármilyen fogáshoz, tejföllel meg kész a tartármártás is! Jó étvágyat!
A felhasználáshoz példaként itt egy pisztrángos, és egy padlizsános variáció!
Hozzászólás zárolva.