FRANCIÁS HANGULATBAN
Fűszeres camambert-tel töltött táska
Szeretem a camembert sajtot, minden formában. Ezt a franciás beütésű, pillekönnyű tésztát egyszerűen imádom. Nagyon gyorsan elkészíthető, és jól variálható étel. A gyereknek is pompás uzsonna lesz belőle!
Hozzávalók 16 db-hoz:
- 1 cs leveles tészta (500 gr-os)
- 2X125 gr camembert sajt
- só, bors, szárított petrezselyem zöldje, fokhagyma granulátum
- a kenéshez 1 egész tojás
Elkészítés:
A sajtokat egyenként 4 darabra vágom, majd azt még elvágom félbe, de keresztbe, így kapok 16 lapos cikkelyt. A tésztát előző nap kiveszem a fagyasztóból, és a hűtőben hagyom kiengedni. Félbe vágom a tésztát és téglalap alakúra, vékonyra kinyújtom. Felosztom 8 lapocskára. Ráhelyezem a sajtszeletet, úgy, hogy a vágott fele legyen felül. Azt ízesítem: pici só, frissen őrölt bors, egy kis petruska, és leheletnyi fokhagyma granulátum áll a sorban. Persze lehet friss fokhagyma is, de abból nem tudok olyan keveset tenni, ami nem nyomná el az ízeket. A tojást szétválasztom, a fehérjével megkenem a széleket, úgy hajtom össze, jól kinyomkodom belőle a levegőt, sőt egy picit meg is bököm a tetejét egy villával. A tetejét megkenem a sárgájával, és előmelegített sütőben 180 C°-on, szép pirosra sütöm. Ha megsült, hagyom egy kicsit hűlni, mert a közepe nagyon forró tud lenni.
Batyuban sült camembert
Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet – állítja Somogyi Zoltán Max.
Hozzászólás zárolva.