Gesztenyés aprósütemény
A gesztenye nemcsak pürének kiváló, egyéb aprósüteményeket is készíthetünk belőle, ha elég találékonyak vagyunk. Ezt a receptet évekkel ezelőtt a Gundelben tanultam Juhos József cukrásztól, azóta is gyakran készítem.
Hozzávalók:
25 dkg cukrozott gesztenyemassza
8 dkg vaj
1 tojás
Elkészítés:
A gesztenyemasszát habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a tojást, azzal is elkeverjük, majd csillagcsőrű nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a kagylómintákat, és 170-180 fokon megsütjük. Akkor jó, amikor a széle picit barnulni kezd, de már könnyedén arrébb pöckölhető a sütőpapíron. Áthúzhatjuk-megcsurgathatjuk olvasztott csokoládéval, vagy kettőt-kettőt összeragaszthatunk valami savanykás lekvárral, úgy mehet rá a csoki, kinek hogy tetszik. De önmagában is nagyon finom.
Hozzászólás zárolva.